ГоловнаНовини ЖКГТранспортПоїздам Hyundai знайшли виправдання

Поїздам Hyundai знайшли виправдання

Закупівля поїздів Hyundai пов'язана зі збитками «Укрзалізниці»

«Укрзалізниця» наполягала на оновленні парку поїздів у зв'язку зі збитками від продажу плацкартних та купейних квитків на рейси українських поїздів, повідомив екс-Міністр інфраструктури Борис Колесніков Forbes.ua.

«Всі технічні служби ДП «Укрзалізниці» не просто просили, а наполягали на впровадженні поїздів з місцями для сидіння. Тому що вони максимально ефективні та доступні для пасажирів. Продаж плацкартних та купейних квитків абсолютно збитковий. Збитки «Укрзалізниці» складають 6,5 мільярдів гривень в рік, при тому, що раніше вони доходили до 8 мільярдів гривень», - заявив він.

За словами екс-міністра, державою були куплені найбільш дешеві імпортні поїзди. «Що стосується розмов на тему «дорого – дешево», то поїзди Siemens, як правило, коштують на 30-35% дорожче. Тому альтернативи немає. Потяги запустили до ЄВРО-2012. Це була основна вимога для зручності пересування туристів», - зазначив Борис Колесніков.

Він також заявив, що нові поїзди знаходяться на гарантії компанії Hyundai, а це означає, що вона «компенсує неполадки».

Пан Колесніков пояснює невдоволення Президента Віктора Януковича постійними поломками нових поїздів тим, що було не враховано «зимовий досвід». «Я говорю цілком в контексті слів Президента. Не було часу на зимові випробування. Хоча я не залізничник, але все-таки пропонував у січні минулого року прогнати їх по Транссибірської магістралі і заодно провести випробування, замість того, щоб доставляти поїзди пароплавами. До речі, росіяни нам в цьому могли допомогти. Але «Укрзалізниця» відмовилася від цієї ідеї», - заявив Борис Колесніков.

 
Коментарі (0)