ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПольща взялася за енергетичну політику через Україну

Польща взялася за енергетичну політику через Україну

Події, що наразі відбуваються в Україні, змусили сусідню Польщу подумати про енергетичну політику. Там планують підвищити рівень безпеки в даній галузі.

Уряд Польщі може переглянути енергетичну політику. Це наслідок ситуації в Україні. Про це повідомляє видання «Подробности».

За інформацією мас-медіа, наразі Рада Міністрів розглянула правила поставок сланцевого газу. Ще за тиждень урядовці обговорюватимуть законопроект про поновлювані джерела енергії. Як заявив віце-міністр економіки Єжи Петревич, тепер в енергетичній політиці Польщі більша увага приділятиметься безпеці.
 
«Сьогодні ми на етапі розробки нової енергетичної політики в перспективі 2060. Думаю, зробимо висновки з східного уроку. Елемент енергетичної безпеки буде значно сильніше, ніж ми собі це уявляли ще кілька місяців тому», - підкреслив віце-міністр економіки. Дані Євростату за 2012 рік показують, що країни ЄС більш 53% енергії отримують з імпортованої сировини. У разі Польщі цей показник становить 30,7%.
 
До речі, Україна отримає перший транш від Міжнародного валютного фонду вже в квітні. Нагадаємо, заради кредиту, Кабінет Міністрів піде на підвищення тарифів на газ для населення, жорсткі реформи, які стосуються соціального сектору.
 
Коментарі (0)