ГоловнаКоментаріПолітикаПерший транш від МВФ Україна отримає в квітні

Перший транш від МВФ Україна отримає в квітні

Перший транш від Міжнародного валютного фонду Україна побачить в квітні. Наразі ж прихований дефіцит держбюджету складає десятки млрд грн.

Міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що прихований дефіцит держбюджету складає близько 50 мільярдів гривень. Про це повідомляє ТСН.

Міністр фінансів Олександр Шлапак анонсував скорочення фінансування силових структур. «Вже в квітні Україна отримає перший транш фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду. Наразі уряд України веде активні переговори з місією МВФ, а також шукає шляхи, як скоротити державні витрати», – повідомив Шлапак. Глава Мінфіну підкреслив, що прихований дефіцит бюджету становить близько 50 млрд грн: на цю суму парламенті запропонують скоротити поточні, капітальні та видатки. 
 
«Скорочення фінансування може торкнутися насамперед силовиків - міліції, прокуратури та Служби безпеки України, зазначив Шлапак. В той же час запевнив, що фінансування армії здійснюється на раніше запланованому обсязі, за винятком підрозділів у Криму, яким Кабмін виділив додаткові кошти», – сказав Міністр.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», заради кредиту від МВФ, Кабінет Міністрів піде на підвищення тарифів на газ для населення, жорсткі реформи, які стосуються соціального сектору.
 
Коментарі (0)