ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПолтавчанам відключили воду через борги, мер закликає пікетувати енергетиків

Полтавчанам відключили воду через борги, мер закликає пікетувати енергетиків

Без води залишалися найбільші спальні райони обласного центру.

Увесь вечір половина жителів Полтави залишалася без води - "Полтаваенерго" за борги відключило від електропостачання три насосні станції та водозабір "Полтававодоканалу".

"Обленерго без попередження вимкнуло світло на 3 насосних станціях та 4-му водозаборі, пів міста без води в спеку! Що це, шантаж, тероризм, просто намагання взяти в заручники місто? Мав розмову з т.в.о. голови ОДА, вмовляння обленерго марні, на 8-му ранку скликано термінову нараду, одразу після неї їду під ворота "Полтаваобленерго" на Старому Подолі. Закликаю усіх о 9:00 бути там також. Вони взяли в заручники місто, іншого шляху, як бути в них під стінами та вимагати припинити шантаж я не бачу!  Чекаю усіх!", - написав у Facebook секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота, який виконує функції мера.

У коментарях до посту Шамоти полтавці почали писати, що в окремих будинках почала з'являтися вода. Згодом Шамота підтвердив, що обленерго відновило електропостачання і воду знову почали давати в оселі. Мовляв, це завдяки втручанню нардепів. На ранок акцію під стінами обленерго таки збирають. 

Раніше повідомлялося, що уряд готує документ, який передбачає сезонний заборона на відключення водоканалів від електроенергії.

У березні Міненерго попереджало, якщо не буде вжито заходів щодо стабілізації проведення розрахунків за електроенергію, то водоканали і ТЕЦ можуть відключити від електрики.

 

 
Коментарі (0)