ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПолтавські сміттєзвалища отримали «незадовільно»

Полтавські сміттєзвалища отримали «незадовільно»

У Полтавській області прокуратура перевірила стан полігонів твердих побутових відходів

Перевіривши стан додержання законодавства у сфері поводження з відходами, працівники прокуратури області залишились незадоволеними роботою місцевих органів виконавчої влади та самоврядування.

За словами старшого прокурора прокуратури області Рустама Айдаєва, влада не забезпечуює реалізацію загальнодержавних та місцевих програм поводження з відходами; не здійснюють контроль за правомірністю видалення та розміщенням відходів.

Не вирішуюються питання про створення нових полігонів для видалення відходів, а також здійснення роздільного збирання відходів та їх корисних компонентів. У регіоні лише 10% усіх полігонів твердих побутових відходів мають проектну документацію і паспорти.

Не задовольнили прокуратуру і результати діяльності контролюючих органів. Адже у нинішньому році повинні були отримати дозволи на розміщення відходів 2300 підприємств, установ та організацій, однак отримали такі документи тільки половина. А Державна екологічна інспекція та органи санiтарно-епiдемiологiчної служби не вжили відповідних заходів щодо порушників.

Слід зазначити, що упродовж нинішнього року в області утворилося 5,5 млн тонн відходів. Утилізовано майже 3 млн тонн відходів, або 52% від загальної кількості утворених, проте у спеціально відведені місця видалено лише 16%.

Джерело: Полтавщина

 
Коментарі (0)