ГоловнаНовини ЖКГПодіїПонад 10 млн українців мають «тіньові» доходи - Мінекономіки

Понад 10 млн українців мають «тіньові» доходи - Мінекономіки

Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Олексій Любченко розповів, що понад 10 млн українців отримують тіньові доходи.
Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Олексій Любченко розповів, що понад 10 млн українців отримують тіньові доходи. Також він додав, що співвідношення офіційно працевлаштованих громадян до непрацюючих досягає 1:2, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
«‎Держава повинна почати соціальний діалог. Потрібно чесно дивитися на проблему. Не може одна людина працювати за двох»‎, — зазначив Олексій Любченко.
 
Також він уточнив, що 40% робочих місць — державні.  Зокрема 20 з них — в бюджетній сфері, а ще 20% в держкомпаніях.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що безробітні та малозабезпечені з початку наступного року отримають від держави фінансову допомогу на започаткування власної справи, а також, за необхідності, безкоштовне навчання.
 

Згідно з інформацією, ця допомога становитиме до 15 мінімальних зарплат. Вона буде безвідсотковою, проте її потрібно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Крім того, сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. 

 
Коментарі (0)