ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЦьогоріч ЖКГ покращили на 1,5 млрд євро

Цьогоріч ЖКГ покращили на 1,5 млрд євро

Вітчизняну галузь ЖКГ поліпшують шляхом залучення до співпраці міжнародних фінансових організацій. Як стверджують у Мінрегіоні, на реалізацію низки проектів уже вкладено мільйони.

З початку 2013 року залучено кредитних ресурсів на суму 1,5 млрд євро на реалізацію 7 напрямів у сфері ЖКГ. Також залучено 201 млн дол. США - кошти міжнародної технічної допомоги на реалізацію 29 проектів у водопровідно-каналізаційному господарстві, енергоефективності та енергозбереженні, теплопостачанні тощо.

Про це «Україна Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонально розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, очільник Мінрегіону Генадій Темник  у приклад наводить проект спільний зі Світовим банком «Розвиток міської інфраструктури» вартістю 140 млн дол. США, що сьогодні діє в 14 містах України. За попередніми результатами, середній показник економії електроенергії на 11 комунальних підприємствах-учасниках Проекту склав більше 30%. Реконструйовано 402 з 452 насосних станцій. Також замінено та прокладено близько 40 км мереж водопостачання та водовідведення, а до кінця року цей показник має скласти  49,4 км мереж.

Повідомляється, що Національним планом дій на 2013 рік передбачено розроблення та прийняття 14 законів та низки підзаконних актів. У Верховній Раді на сьогоднішній день підготовлено до другого читання 4 законопроекти. Наразі Триває робота над розробленням єдиного закону, яким буде внесено зміни до діючого законодавства в галузі.

Як повідомляла «Україна Комунальна», у Мінрегіоні переконані, підвищення тарифів не вирішить проблем у житлово-комунальному господарстві, натомість необхідно зменшувати видатки у сфері ЖКГ та залучати інвестиції для модернізації галузі.

 
Коментарі (0)