ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПонад 3 мільйони гривень пішло на запорізьке житло

Понад 3 мільйони гривень пішло на запорізьке житло

Понад 3 мільйони гривень іпотечних кредитів залучили на забезпечення запоріжців житлом.

У Запорізькій області триває реалізація  програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для громадян у рамках виконання соціальних ініціатив Президента, - інформує «У.К.» прес-служба Запорізької ОДА.

За повідомленням начальника управління містобудування та архітектури Запорізької облдержадміністрації Юрія Лукашева, учасниками програми в області стало 16 родин. Саме стільки оформлено  кредитів на загальну суму 3,15 млн грн на придбання 16 квартир. При цьому на придбання 12 квартир громадянам надано цільову фінансову підтримку на початковий внесок для отримання іпотечних житлових кредитів на будівництво або придбання доступного житла в розмірі 10% від нормативної вартості житла за рахунок обласного бюджету.

Наразі Міжвідомчою комісією при Мінрегіонбуді затверджено 13 житлових об'єктів, у яких громадяни можуть придбати житло, з них вісім мають статус незавершеного будівництва, а п’ять об'єктів введені в експлуатацію після 2007 року. Вісім об'єктів розташовані в Запоріжжі та по одному в містах: Василівка, Бердянськ, Мелітополь, Гуляйполе та смт. Михайлівка.

До цього переліку невдовзі увійдуть ще два  об'єкти в Бердянську та  Запоріжжі, на які облдержадміністрацією вже підготовлено подання.

Посадовець зазначив, що цікавість запоріжців до програми дедалі більше зростає, що стало наслідком цілеспрямованої інформаційно-роз’яснювальної роботи в усіх містах і районах області. Про це свідчить масове звернення за консультаціями щодо умов участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів – їх отримали понад 1100 сімей.

 
Коментарі (0)