ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПонад 300 ліфтів у Рівному небезпечні для використання

Понад 300 ліфтів у Рівному небезпечні для використання

На території Рівного потребують модернізації та капітального ремонту 309 ліфтів.

Органами прокуратури Рівненщини проведено перевірки додержання в області вимог законодавства у сфері охорони праці та безпечної експлуатації ліфтів. За її результатами виявлено суттєві порушення в діяльності органів місцевого самоврядування.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Прокуратури Рівненської області.

Зокрема, перевіркою встановлено, що на території обласного центру потребують модернізації та капітального ремонту 309 ліфтів. Водночас, посадовими особами управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради не ініціюється питання перед Рівненською міською радою щодо виділення коштів для покращання технічного стану ліфтів міста.

Посадові особи Квасилівської селищної ради, порушивши вимоги Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», не виконали приписи органів державного контролю та не вжили заходів до безпечної експлуатації 8 ліфтів, термін служби яких становить більше 25 років, та які потребують капітального ремонту.

Таким чином, органи місцевого самоврядування не виконують вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, що регулюють порядок експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки. А такий стан, у свою чергу, створює загрозу для життя та здоров’я людей.

З огляду на це, Рівненському міському голові та Квасилівському селищному голові прокурорами внесені подання з вимогою усунути вказані порушення законодавства, причини та умови, що їм сприяли. Документи прокурорського реагування перебувають на розгляді.

 
Коментарі (0)