ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСумські ліфти отримають потрійне фінансування

Сумські ліфти отримають потрійне фінансування

У Сумах чиновники пропонують вибудувати нову схему фінансування модернізації ліфтів у якій братимуть рівноцінну участь держава, міська влада та мешканці міста

Мер міста Геннадій Мінаєв пропонує вибудувати фінансову схему «3 х 1/3». Тобто, 1/3 коштів надає держава, іншу третину місцевий бюджет, решта 1/3 – гроші самих мешканців під’їзду. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Сумської міської ради.

Посадовець пропонує запровадити складову тарифу у 60 копійок за 1 кв. м, аби ці кошти накопичувалися на спеціальному рахунку для кожного під’їзду – виключно на модернізацію їх ліфта. З розрахунку на стандартну дев’ятиповерхівку, за чотири роки цих коштів буде достатньо для співфінансування.

«Але мешканці не будуть чекати цей час. Ми розробимо таку програму, коли усі ліфти будуть відремонтовані протягом двох років і ми візьмемо кредитні ресурси держави, але потім повернемо їх з тарифу на модернізацію», - підкреслив мер міста.

 «Я готовий на кожен ліфт виділити 60 тисяч гривень з міського бюджету, я готовий довести Уряду та Верховній Раді, що вони також повинні виділити 60 тисяч гривень, але при цьому я маю сказати урядовцям, що на їх 60 тисяч вони отримають співфінансування у 120 тисяч від міста та жителів. І тоді на цих умовах робитиму все, аби отримати ці кошти з держбюджету», - зауважив пан Мінаєв.

На думку міського голови, більш доцільною є модернізація ліфтів – заміна кабіни, канатів, гальм, інших складових, що коштуватиме від 160 до 180 тис. грн. Це дозволить подовжити експлуатацію підйомника ще на 18 років. Тобто на кожну частину співфінансування припаде у середньому 55-60 тис. грн.

Нагадаємо, що із загальної кількості у 1218 ліфтів по місту у комунальній власності на даний час знаходяться 811 з яких 414 уже відпрацювали свій граничний термін і підлягають заміні.

 
Коментарі (0)