ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПонад 4 тисячі навчальних закладів в Україні досі не мають централізованого водопостачання

Понад 4 тисячі навчальних закладів в Україні досі не мають централізованого водопостачання

З початку року Госпродпотребслужбой також провела 5,686 тисячі комісійних перевірок об'єктів водопостачання, при цьому на кожному другому (52,9%) об'єкті встановлено порушення.
Понад 4 тисячі навчальних закладів в Україні досі не мають централізованого водопостачання, тобто використовують воду з колодязів. При цьому на привізній воді працюють 604 харчоблоку навчальних закладів, про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
 
З початку року Госпродпотребслужбой також провела 5,686 тисячі комісійних перевірок об'єктів водопостачання, при цьому на кожному другому (52,9%) об'єкті встановлено порушення.
 
"Наші стандарти якості не дотягують до європейських. Певні показники в Україні зовсім не береться до уваги, деякі нормативи в Європі значно жорсткіше. Нам потрібно змінювати законодавство і підтягувати норми до європейських. Сподіваюся, що до кінця року матимемо важливі рішення, які дозволять посилити контроль над якістю води і змінити ситуацію в країні з водопостачанням ", - йдеться в повідомленні.
 
Перевірки також встановили, що в кількох областях в централізованому водопостачанні порушення носять тотальний характер. Зокрема, порушення вимог дотримання санітарного законодавства зафіксовано в Запорізькій області на 98% перевірених об'єктах, в Дніпропетровській - на 90%, в Сумській - на 88%, в Миколаївській - на 93%, в Рівненській - на 89%, в Київській - на 100%.
 

Найбільші відхилення проб питної води за мікробіологічними показниками встановлені в Миколаївській та Івано-Франківській областях. Значні відхилення за санітарно-хімічними показниками встановлені в Запорізькій, Миколаївській та Рівненській областях. 

 
Коментарі (0)