ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПонад тисячу квартир у Дніпропетровську зробили «доступними»

Понад тисячу квартир у Дніпропетровську зробили «доступними»

У рамках Соціальної ініціативи Президента Віктора Януковича «Доступне житло» на Дніпропетровщині діє іпотека на 11 житлових об’єктів.

Це понад тисячу квартир (від одно- до п’ятикімнатних) у Дніпропетровську, Новомосковську, Дніпродзержинську, Нікополі, Дніпропетровському та Петриківському районі, які можна придбати в кредит лише під 3% річних.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Дніпропетровська ОДА.

Максимальна ставка – 16 %, з яких 13 % компенсує держава. Перший внесок – 25%.

На сьогодні у програмі кредитування у Дніпропетровській області беруть учать 3 банки: «Ощадбанк», «Укрсиббанк» та «Укргазбанк».

Банк перевіряє бажаючих укласти договір на придбання іпотечного житла на відповідність критеріям кредитування. Зокрема, максимальний щомісячний платіж за кредитом не повинен перевищувати 40% сукупного середньомісячного доходу сім’ї. Після сплати щомісячного платежу за кредитом на кожного члена сім'ї повинно залишатися не менше прожиткового мінімуму, який становить 1,037 тис. грн. Сукупний середньомісячний дохід родини не повинен перевищувати десятикратного розміру середньомісячної заробітної плати в регіоні - у Дніпропетровській області це 29 тис. грн.

Максимальний розмір кредиту, за яким можуть частково компенсувати відсотки, розраховується шляхом множення нормативної площі житла на його розрахункову вартість. Вартість за 1 кв. м у Дніпропетровській області встановлена на рівні від 4,85  до 7,2 тис. грн за кв м. Нормативна площа житла встановлюється на рівні 40 кв. м на одинокого громадянина та родину без дітей. На кожного наступного члена сім’ї до цієї площі додається ще 18 кв. м. Проте загальна площа квартири не повинна перевищувати 78 кв. м.

 
Коментарі (0)