ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПорошенко: «Північний потік – 2» спрямований не лише проти України, але і проти всього ЄС

Порошенко: «Північний потік – 2» спрямований не лише проти України, але і проти всього ЄС

Президент України Петро Порошенко заявив, що проект магістрального газопроводу з Російської Федерації (РФ) в Німеччину через Балтійське море «Північний потік-2» є загрозою не лише для України, але і для всього Європейського Союзу (ЄС)

Президент виступив за енергетичну кооперацію з Європейським Союзом.

Президент України Петро Порошенко заявив, що проект магістрального газопроводу з Російської Федерації (РФ) в Німеччину через Балтійське море «Північний потік-2» є загрозою не лише для України, але і для всього Європейського Союзу (ЄС).

 Про це повідомляє прес-служба глави за результатами зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, йдеться у повідомленні «РБК-України».

Зокрема, Порошенко зазначив, що Україна ефективно координує свої позиції з ЄС у питанні політично мотивованого російського проекту «Північний потік-2», який спрямований не тільки проти України, але і проти всього Євросоюзу.

«Диверсифікація енергоресурсів, енергетична кооперація та ефективне співробітництво дуже важливі для нас», - заявив президент України.

 Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Петра Порошенка, що в Європейському Союзі підтвердили продовження санкцій проти РФ у відповідь на агресію в Україні.

Як повідомлялося раніше, голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вітав рішення про розширення санкцій проти Росії, прийняту Сенатом США минулого тижня, і закликав адміністрацію президента Дональда Трампа покарати компанії, які допомагають Росії у виконанні проекту «Північний потік – 2».

Також Коболєв повідомив, що він веде переговори з офіційними особами США про доставку американського скрапленого природного газу в Україну. Поки що найбільш життєздатний маршрут проходить через Босфорську протоку, але Туреччина не пропускає танкери через водний шлях.

 

 
Коментарі (0)