ГоловнаНовини ЖКГПодіїПосадовці міськради м.Суми «заробили» на лічильниках тепла 350 тис грн.

Посадовці міськради м.Суми «заробили» на лічильниках тепла 350 тис грн.

Оперативники Управління захисту економіки Сумської обл. викрили злочинну схему розкрадання міського бюджету, організовану керівниками одного з департаментів міської ради та директором комерційної структури
Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Сумській області ДЗЕ  Національної поліції України встановили, що наприкінці 2015 року посадовцями департаменту міської ради укладено договори з товариством на виготовлення проектно-кошторисної документації на встановлення лічильників тепла у квартирах мешканців Сум, повідомляє прес-служба Національної поліції.
 
Для реалізації своїх злочинних намірів, зловмисники внесли неправдиві відомості до актів виконаних робіт. Зазначили завищену вартість матеріалів та приладів. Сума збитків, завданих міському бюджету, становить 350 тисяч гривень.
 
Працівники Управління захисту економіки спільно зі слідчими області провели санкціоновані обшуки та вилучили документацію,  що підтверджує їх злочинну діяльність.  

У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України,  проводяться слідчі дії. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
28 Листопада 2016 p. 18:51
Якщо стіни , через які йде теплообмін між приміщеннями і вулицею, розгерметизовані, то який смисл обліковувати тепло, подане для обігріву такого приміщення? Адже це все одно , що обліковувати тепло, подане для обігріву вулиці.А розгерметизовані вони штучно у такий спосіб. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------У 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі і ветерани , неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь і від них розгерметизації будинків бути не може. Однак, насправді зараз майже усі будинки Києва розгерметизовані по причині святкових "землетрусів" 2010-2013 років. Особисто я вважаю, що ця розгерметизація робилася навмисно з метою подальшого здирництва на утеплення будинків.
Коля Пухов
28 Листопада 2016 p. 18:53
Головбухи УПРАВЛІНЬ ОСВІТИ м. Києва щомісяця офіційно отримують премії, що у декілька разів перевищують їх посадовий оклад. Премії цих головбухів формуються із невиплаченої частини надбавок і доплат : подивіться у штатні розписи і ви побачите, що головбух для спеціалістів зазначає 50-відсоткову надбавку, а реально виплачує їм лише по 20-30 відсотків ; решту головбух розподіляє на власний розсуд у вигляді премій , в основному, собі та заступникам. -------------------------------------------------------------------------------------------. ------------------------------------------------------------------ Відомо, що це ж саме порушення має місце не тільки у Києві, і не тільки в освіті; і були скарги працівників щодо цього порушення, і нічого у цьому плані не змінилося на краще.