ГоловнаНовини ЖКГІнтерв’юПостав своє запитання голові Мінрегіону

Постав своє запитання голові Мінрегіону

Редакція знову пропонує читачам скористатись можливістю, та поставити свої запитання до нового Міністра, які наші кореспонденти зможуть поставити під час зустрічі з очільником Мінрегіону

Одна з найважливіших сфер життєзабезпечення країни – галузь ЖКГ – сектор, який, здається, нікому не потрібний. На фінансування ЖКГ ніколи не вистачало коштів державного та місцевих бюджетів, а провести довгоочікувану та необхідну реформу, як показала практика, не здатен жоден уряд та/або голова українського міста.

 

Багатостраждальне Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, яке, починаючи з 2005 року, неодноразово було реструктуризоване (відомство розділяли на окремі два та потім знову об’єднували), змінило лише за останні 5 років шість керівників. Наразі на посаду голови Мінрегіону призначено екс-голову Вінницької міської ради Володимира Гройсмана (див. «У.К.» від 28 лютого 2014 року). Окрім того, посадовець також є профільним Віце-прем’єром у складі так званого «технічного уряду». Чи зможе пан Гройсман змінити катастрофічну фінансово-економічну ситуацію в галузі ЖКГ на краще, покаже час. А поки що, «Україна Комунальна» направила новопризначеному Міністру запит щодо проведення інтерв’ю.

Як ми це вже робили минулого року напередодні інтерв’ю з тодішнім Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Темником (очолював відомство з грудня 2012 року до лютого 2014 року), редакція знову пропонує читачам скористатись можливістю, та поставити свої запитання до нового Міністра, які наші кореспонденти зададуть під час зустрічі з очільником Мінрегіону.

Нагадуємо правила: залишати запитання можна під цим матеріалом у коментарях, або через плагін Facebook. Міністру будуть поставлені 10 запитань від українців, які наберуть найбільшу кількість "лайків" та "плюсів".

Враховуватися при відборі 10 найактуальніших питань будуть лише ті, що розміщені під цією публікацією. Редакція не буде приділяти увагу при формуванні переліку ТОП-10 запитань тим, які розміщені на сторінці в соцмережах, або надіслані нам поштою. Це зумовлено технічними обставинами, тому ми просимо своїх читачів коментувати лише тут. 

Отже, з нетерпінням чекаємо на гострі та важливі запитання до пана Міністра.

 
Коментарі (13)
Михаил5
05 Березня 2014 p. 14:05
Спросите у него, на сколько подорожает квартплата по Украине?
Мария Цатурян3
05 Березня 2014 p. 14:14
В прошлом году, когда мы предложили читателям задать вопросы Геннадию Темнику, произошло чудо)): Министр (тогда свеже назначенный)) согласился на интервью в большей степени благодаря такому вниманию и количеству вопросов от граждан. Надеемся, что к Владимиру Гройсману вопросов будет не меньше, а учитывая его опыт мэра, даже больше. В любом случае, запрос об интервью, с вопросами редакции, У.К. новому Министру уже направила. Теперь ждем его ответа и Ваших вопросов.
Сергей Светлов3
05 Березня 2014 p. 14:18
Как вы будете формировать свою молодую команду? Или она уже готова и ждет указаний?
Валентин 6
05 Березня 2014 p. 14:23
Чому ви взагалі погодились на ці посади перш, ніж навести лад у Вінниці?
Читатель3
05 Березня 2014 p. 14:23
Владимир Борисович, планирует ли Минрегион и дальше держать курс на осббизацию и, как и когда вы намерены ликвидировать все ЖЭКи в стране, и передать жилфонд гражданам?
I am5
05 Березня 2014 p. 14:27
К персоне Гройсмана , в Виннице, было неоднозначное отношение горожан. Одни тельняшку рвали в поддержку, другие ( в основном бизнесмены) готовы были подниматься на баррикады и воевать за свой бизнес до последней капли крови (читай до последнего доллара).... Интересно, он на своей должности такими же методами будет работать, как и работал в Виннице)))) Но это, так, мысли в слух.
Микита4
06 Березня 2014 p. 15:07
Как Владимир Гройман собирается бороться с коррупцией в отросли?
Инна1
06 Березня 2014 p. 19:29
Анатолий Любаревич от Україна Комунальна "Господи , когда это всё прекратится ?! Население оплачивает, при своём скудном финансовом положении 105 %, а если быть открытыми до конца -то как мин. ещё и переплачивает в 2-3 раза больше от фактически поставленных объёмов и качеству,что предъявляются к оплате платёжными поручениями монополистами поставщиками, о чём все сегодня уже не догадываются, а ЗНАЮТ !" почему зРадой до сих пор не принят закон Проект Закону про Єдину державну систему моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і комунальні послуги Номер, дата реєстрації: 3805 від 20.12.2013 Сесія реєстрації: 3 сесія VII скликання Включено до порядку денного: 739-VII від 06.02.2014 Суб'єкт права законодавчої ініціативи: Народний депутат України http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=49391
Руслан4
11 Березня 2014 p. 20:27
Маю питання щодо державного фінансування т.з. цільових програм в регіонах. Як мер, ви маєте знати, скільки відкатів з таких програм знімають в міністерствах і на місцях, хто саме знімає. Чи не час щось міняти в консерваторії?
Мария Цатурян3
12 Березня 2014 p. 11:36
Шановне товариство! Дякуємо за небайдужість. Всі Ваші запитання цікаві та актуальні, левова частина з них буде поставлена Міністру. Хочу повідомити, що ми ВЖЕ ОТРИМАЛИ ЗГОДУ на інтерв'ю від Мінрегіона. Тепер чекаємо на точну дату та час його проведення. Додатково повідомлю. П.С. Запитання ще можна задавати))
Санечка В.5
12 Березня 2014 p. 11:43
Быстро сработали. Респект и уважуха!!! Или ваш сайт уважают или бояться! А может все сразу)))
Виктор3
12 Березня 2014 p. 12:33
Добрый день! В 2011г. Кабинетом министров была принята Постанова №615 от 30.05.2011г. "Про порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами", согласно которой все потребители, норма добычи воды которых превышает 300 куб.м./сутки должны оформлять специальную лицензию на пользование недрами. По предварительной оценке стоимость такой лицензии - порядка 900 000 грн. Подавляющее большинство водоканалов не имеет возможности оформить эту лицензию, а за ее отсутствие контролирующие органы накладывают непомерные штрафы (для примера в 2013г. Солотвинское КПВ за отсутствие лицензии получило штраф 506 000 грн.). Будет ли пересмотрена или отменена данная Постанова?
Sergiy2
14 Березня 2014 p. 13:20
Шановний Володимире Борисовичу! Зі святом працівників комуналки!Чи зможете Ви правильні посили реформи ЖКГ реалізувати без ветеранів комунального руху?. Ви знаєте, що в комунальці працють або патріоти або ....Професіонали з одною буквою ,,ф,, готові підставити свої розуvні голови Вам замість плеча. Як в Міністерстві так в Нацкомпослуг.