ГоловнаНовини ЖКГПодіїПостраждалим в АТО та їх родинам виділили 5,4 млн грн допомоги

Постраждалим в АТО та їх родинам виділили 5,4 млн грн допомоги

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Мінекономрозвитку про надання одноразової грошової допомоги на загальну суму 5,4 млн гривень
Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Мінекономрозвитку про надання одноразової грошової допомоги на загальну суму 5,4 млн гривень для сімей двох осіб, які загинули, та шести осіб, які отримали інвалідність під час участі в антитерористичній операції.
 
Про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
«Уряд регулярно виділяє грошову допомогу нашим героям, які захищають свободу України, її незалежність. У цій боротьбі вони втратили найдорожче – життя і здоров’я. І хоч грошова допомога не поверне ані одного, ані іншого – це найменше, що ми можемо і повинні зробити для них та їхніх родин», – говориться у повідомлені.
 
Зазначені кошти будуть спрямовані Мінсоцполітики з резервного фонду Державного бюджету України.
 
Також було прийнято постанову Кабміну  “Про внесення змін до Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Зазначеною постановою визначено право новоствореної  структури – Служби судової охорони на видачу довідок про розмір грошового забезпечення для проведення перерахунку пенсій за нормами Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” та визначено державні органи, які матимуть повноваження видавати довідки про розмір грошового забезпечення  для осіб, які відряджалися для виконання службових обов’язків до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ, організацій і підприємств. 

 
Коментарі (0)