ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГІпотечне кредитування вкорінюється в народ

Іпотечне кредитування вкорінюється в народ

За підтримки Державної іпотечної установи з початку жовтня поточного року було надано 72 кредити для придбання житла на суму 16,6 млн грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі ДІУ.

«У вересні банками-партнерами ДІУ було надано 132 іпотечних кредити, а з початку жовтня, станом на 15 жовтня, Державною іпотечною установою вже рефінансовано 72 кредити. Існуюча динаміка демонструє стабільне зростання попиту на іпотечні кредити серед населення», - зазначив голова правління ДІУ Валентин Рибарук.

Він додав, що громадяни почали більше довіряти ініціативам уряду щодо програм із здешевлення іпотечних кредитів. При існуючий динаміці вересневий показник буде перевищено на 10%.

«Сьогодні склалась така ситуація на іпотечному ринку, при якій держава, забудовники, банківські установи і позичальники починають розмовляти однією мовою. Діалог між владою, бізнесом та населенням надає можливість дійсно прогнозувати початок вирішення житлових проблем у державі», - додав Валентин Рибачук.

Довідково: ДІУ рефінансує банки за ставкою – 11% річних. Кредит надається громадянам України на строк 5-30 років. Ставка кредитування не перевищує 15% річних у гривні. Середньозважена ставка кредитування за портфелем рефінансованих ДІУ кредитів складає 13,64% річних.

 
Коментарі (0)