ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПотреби інвалідів враховуватимуть при містобудуванні

Потреби інвалідів враховуватимуть при містобудуванні

Зеленський підписав закон щодо захисту осіб з інвалідністю при будівництві міст

Зеленський підписав закон щодо захисту осіб з інвалідністю при будівництві міст. Відповідний закон був схвалений ВРУ 16 січня.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності". Про це повідомляє пресслужба ОП.

Зокрема, закон передбачає виконання низки конкретних заходів, які дозволяють пристосувати помешкання та навколишнє середовище до потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення під час розбудови міст.

Зокрема, згідно із законом, облаштування засобів для доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів житлово-комунального та громадського призначення (під’їздів та квартир у житлових будинках) може здійснюватися за відсутності документів на право власності чи користування земельною ділянкою.

До слова, відповідний закон вступить у дію з 11 лютого 2020 року.

Нагадаємо, нещодавно до парламенту подали проєкт закону "Про військово-консалтингову діяльність", який дозволяє легалізацію в Україні приватних військових компаній.

 

 
Коментарі (0)