ГоловнаНовини ЖКГПодіїПраво на пенсію за вислугу років мають лише військовіі

Право на пенсію за вислугу років мають лише військовіі

Враховуючи особливості проходження військової служби передбачається зберегти пільгові умови пенсійного законодавства для військовослужбовців.
Призначення пенсії за вислугу років пов’язується не з досягненням пенсійного віку та наявністю загального трудового стажу, а з утратою професійних якостей, коли працівник не може повноцінно працювати за своєю спеціальністю до похилого віку.
 
Пенсія призначається як компенсація втраченої працездатності за професією. Але правом виходу на пенсію за вислугу років користуються 7-10% працівників. Тому що законодавство передбачає обов’язкове звільнення з роботи, яка дає право на пенсію за вислугу років. І рівень пенсій  невисокий.
 
Зараз є дефіцит кадрів у сферах освіти та охорони здоров’я і позбавлятися кваліфікованих працівників було б нераціональним, запевняють в Уряді.
 
При цьому особам, які на дату набрання чинності запропонованим Законом, набудуть право на призначення пенсії за вислугу років, їм буде збережено право виходу на пенсію за діючими на сьогодні пільговими умовами. Пенсії за вислугою років, які вже призначені, будуть виплачуватися і надалі. Зміни стосуватимуться лише пенсіонерів, які виходитимуть на пенсію після набрання чинності відповідного закону.

Враховуючи особливості проходження військової служби передбачається зберегти пільгові умови пенсійного законодавства для військовослужбовців.  

 
Коментарі (0)