ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПравоохоронці все частіше штрафують українців за куріння в громадських місцях

Правоохоронці все частіше штрафують українців за куріння в громадських місцях

З початку року, згідно з наданою статистикою, кількість порушників зросла на 8% у порівнянні з цим же періодом минулого року.
Правоохоронці все частіше штрафують українців за куріння в громадських місцях - за цей штраф відповідає стаття 175-1 КУпАП, куріння тютюнових виробів в заборонених місцях, про це повідомила пресслужба Національної поліції.
 
З початку року, згідно з наданою статистикою, кількість порушників зросла на 8% у порівнянні з цим же періодом минулого року.
 
За 7 місяців 2021 року поліцейські територіальних підрозділів Національної поліції притягнули до відповідальності за куріння в заборонених місцях 206 003 людини, а це на 16 936 людей більше, ніж за аналогічний період минулого року – 189 067. Зросла кількість штрафів, сума надходжень від яких склала 5,015 млн грн.
 
За куріння в непризначених для цього місцях штраф – від 51 до 170 грн за перше порушення і від 170 до 340 грн - при повторному. Заборона стосується в рівній мірі також електронних сигарет і кальянів.
 

До заборонених місць відносяться: приміщення і території закладів охорони здоров'я, культурного призначення, навчальних закладів, дитячі майданчики, під'їзди житлових будинків і ліфти, підземні переходи, стаціонарно обладнані зупинки маршруток, приміщення ресторанів і держустанов. 

 
Коментарі (0)