ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПрезидент пообіцяв ефективну та рентабельну роботу енергосектору

Президент пообіцяв ефективну та рентабельну роботу енергосектору

Президент оголосив про підвищення енергонезалежності країни за рахунок введення в експлуатацію нової ЛЕП. Окрім того, він наголосив, що енергетичний комплекс відтепер працюватиме ефективніше.

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна підвищила свою енергонезалежність за рахунок введення в роботу нової повітряної лінії електропередач «Рівненська АЕС – Підстанція «Київська». Про це Глава держави  в ході урочистого відкриття ЛЕП.

«Це збільшує енергетичну незалежність нашої держави. Це збільшує енергетичну безпеку нашої держави, робить роботу всього енергетичного комплексу України набагато ефективнішою і рентабельнішою», - сказав Головнокомандуючий.

Поміж тим, Гарант також наголосив, що в порівнянні з минулим роком, частка атомної енергетики сягнула 55%, проти 48%.

«Тепер цей процес продовжуватиметься. Це дозволить нам мати більш конкурентоздатний тариф за рахунок збільшення частки атомної енергетики, а також кардинально зменшити нашу залежність від імпорту енергетичного вугілля», - підкреслив пан Президент.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна поки що не готова перейти на альтернативні джерела енергії, що, в свою чергу, знизило б викиди СО2, відповідно до Кліматичної угоди. У Мінекології таку ситуацію пояснили відсутністю стратегії переходу на альтернативну енергію.

 
Коментарі (0)