ГоловнаГоловнеТарифи ЖКГПрезидент схвалив підвищення тарифів на газ

Президент схвалив підвищення тарифів на газ

Президент Віктор Янукович зважився виконати ключову умову Міжнародного Валютного Фонду. Зокрема, всупереч обіцянкам уряду не підвищувати тарифи на газ для населення, їх подорожчання - неминуче.

На спеціальній нараді у Президента Віктора Януковича, що відбувся незабаром після його переговорів з російським колегою Володимиром Путіним, було прийнято ряд принципових рішень, які раніше стримували прогрес у переговорах з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, голова держави погодився на підвищення тарифів на газ для населення. Про це пише ZN.UA.

Так, Віктор Янукович погодив значне (до 60%) підвищення тарифів на газ для населення.
 
Правда, не для всіх споживачів, а для тієї їх частини, яка споживає понад 3,5 тис. кубометрів газу в рік. Проект нової тарифної сітки вже підготовлений до Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ). Внесення відповідних змін в стару постанову Кабінету міністрів планується затвердити в найближчу середу.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що держава готова розглянути всі умови МВФ, крім лише одне - підвищення тарифів на газ для населення.
«Ми не можемо підвищити ціни. Коли підписувати угоду, залежить від МВФ. Однак ми хочемо замінити це умова на інше і готові це обговорити», - резюмував президент України.
 
Також раніше Віце-прем'єр міністр Олександр Вілкул заявляв про наміри уряду не підвищувати тарифи на газ для населення в поточному опалювальному сезоні.
 
«У поточному сезоні тарифи підвищувати не будуть, оскільки уряд бере до уваги не тільки економічні обгрунтування, а й соціальну складову, і уряд прийняв таке рішення, саме з урахуванням соціальної складової», - заявляв Віце-прем'єр.
 
Нагадаємо, в Україні почала роботу технічна місія Міжнародного валютного фонду. Попередня програма stand-by завершила свою дію ще в минулому році. З тих пір, Україна розраховує на відкриття нової кредитної лінії МВФ в обсязі близько 15 млрд дол..
 
Ці кошти в першу чергу необхідні для проведення виплат за попередніми кредитами МВФ - у жовтні-листопаді цього року країні належить виплатити фонду три транші на загальну суму 1,57 млрд. дол. Ще 2,5 млрд дол. потрібно виплатити в 2014 році.
 
Коментарі (0)