ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПрезидент «склеїв» з Нацкомпослуг та НКРЕ одну комісію

Президент «склеїв» з Нацкомпослуг та НКРЕ одну комісію

Президент України ліквідує НКРЕ та Нацкомпослуг. На їх базі гарант має намір створити єдину комісію. Організацією її роботи займеться уряд.

Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики (НКРЕ) та Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг) чекає ліквідація. Відповідні укази, підписані Президентом Петром Порошенком, розміщені на сайті голови держави.

Також гарант підписав указ про створення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) і затвердив її персональний склад. Вона буде складатися з голови та шести членів комісії.
 
Вищевказані рішення закріплені указами №692-695 від 27 серпня 2014 року, тексти яких оприлюднені пізно ввечері в середу.
 
Головою створюваної комісії призначений Володимир Демчишин. Її членами будуть Володимир Євдокимов, Руслан Машляківський, Андрій Герус, Андрій Ткаченко, Валерій Тарасюк і Юлія Ковалів.
 
Уряду України доручено у двомісячний термін забезпечити питання передачі НКРЕКП відповідних бюджетних надходжень і вирішити питання щодо розміщення Комісії.
 
Комісії з ліквідації НКРЕ та Нацкомпослуг очолили Юрій Андрійчук і Валерій Кальченко.
 
До речі, в серпні за реєстраційним номером 4463а Верховною Радою України зареєстровано проект Закону «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку». Чого чекати ОСББ від цього законопроекту - читайте тут.
 
Коментарі (1)
Sergiy1
28 Серпня 2014 p. 15:59
Як створили так і ліквідували з порушенням будь якої логіки..Відновити можливо Держплан та прейскуранти на послуги видавати кожний квартал.? Тоді до Мінекономіки. В усьому світі вода та теплова енергія товар. Постачається в обсягах заявлених споживачами.А монополіст контролюється. Хоче власник (співласник) споживати менше -займається у своїй власності енергоефективними заходами. А послуги це недолугий закон № 1198-VII,який не кореспондується з будь яким законодавством в сфері ЖКГ.