ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПрезидент затвердив положення про НКРЕКП

Президент затвердив положення про НКРЕКП

Президент України затвердив Положення про НКРЕКП. У документі вказані мета та механізми діяльності Нацкомісії.

Вчора Президент України Петро Порошенко видав указ №715/2014 «Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг». 

Документом затверджено Положення Нацкомісії та встановлено граничну чисельність працівників – 600 штатних одиниць. 
 
Згідно з текстом Положення, основним завданням НКРЕКП є державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках, у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, на ринках природного газу, нафтового (попутного) газу, газу (метану) вугільних родовищ та газу сланцевих товщ (далі - природний газ), нафти та нафтопродуктів, а також перероблення та захоронення побутових відходів. А також, проведення цінової та тарифної політики. Також, положення регулює механізми обрання Голови Нацкомісії. «Термін повноважень Голови, члена НКРЕКП становить шість років. Одна і та ж особа не може бути Головою та/або членом НКРЕКП більше двох термінів підряд», – йдеться в Положенні.
 
Відповідний указ набирає чинності з дня його опублікування.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 28 серпня Президент України ліквідував НКРЕ та Нацкомпослуг. На їх базі гарант наказав  створити єдину комісію. Організацією її роботи зайнявсяя уряд.
 
Коментарі (0)