ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійПрибережні зони водойм заборонять давати у користування

Прибережні зони водойм заборонять давати у користування

З 21 лютого 2020 року вступить у дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування»

З 21 лютого 2020 року вступить у дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування».

Як повідомили в Деснянському басейновому управлінні водних ресурсів (м.Чернігів), Закон прийнятий з метою створення належних цивілізованих умов для здійснення громадянами загального водокористування, усунення зловживань правом користування прибережними захисними смугами та пляжними зонами з боку юридичних та фізичних осіб, яким надано це право.

Зокрема, зміни до Водного кодексу України передбачають доповнення ст. 47 положенням, що забороняє обмеження загального водокористування у зв’язку з наданням прибережних захисних смуг (пляжних зон) в користування юридичним або фізичним особам.

До статті 88 Водного кодексу України та статті 60 Земельного кодексу України внесено положення щодо гарантування громадянам безперешкодного і безоплатного доступу до узбережжя морів, морських заток, лиманів та островів у внутрішніх морських водах у межах пляжних зон, а також до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування (крім земель та зон, визначених законодавством). Також даний закон визначає, що перешкоджання такому доступу є підставою для припинення права користування землями прибережних захисних смуг, якщо таке право надане юридичним або фізичним особам.

 

 
Коментарі (0)