ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаПрихована загроза столичних тепломереж коштуватиме мільярди

Прихована загроза столичних тепломереж коштуватиме мільярди

У Києві необхідно повністю замінити близько 60% всіх тепломереж, що в грошовому еквіваленті становить 7 млрд грн.

«У Києві необхідно повністю замінити близько 60% всіх тепломереж, що в грошовому еквіваленті становить 7 мільярдів гривень у поточних цінах», - сказав генеральний директор «Київенерго» Олександр Фоменко.

За його словами, торік компанія залучала незалежних німецьких консультантів, аби вони оцінили поточний стан теплових мереж, їх рівень зношеності, пошкодження і склали звіт щодо обсягів робіт із їх заміни.

Відштовхуючись від отриманих результатів, зазначив Олександр Фоменко, можна зробити висновок, що для досягнення рівня тієї ж Польщі за якістю мереж необхідно вкладати до 1 млрд грн на рік. Проте, підкреслив він, зробити це украй проблематично, оскільки на сьогодні існує комплексний ряд проблем, що стає на заваді цьому.

«По-перше, в Україні немає потужних підрядних організацій, які могли б виконати це завдання. А, по-друге, ми просто не можемо дозволити собі перерити все місто для заміни теплотрас», - уточнив чиновник.

Гендиректор «Київенерго» також висловив переконання в тому, що на даний момент для заміни теплотрас поки все ж краще розглядати реальні інвестиції, які можуть становити близько 400-500 млн грн на рік.

Укрінформ

 
Коментарі (0)