ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПриміські будинки впали в ціні до собівартості

Приміські будинки впали в ціні до собівартості

Будинки у столичному передмісті суттєво подешевшали. Деякі з них можна придбати навіть за цінами нижчими ніж вартість їхнього будівництва.

Ціни на будинки і котеджі у передмісті столиці у другій половині осені почали стрімко падати. При цьому, в листопаді ціни багатьох будинків досягли рівня собівартості, а деякі з будинків можна купити навіть дешевше вартості їх побудови, - повідомляє «Meget».

Так, всього за два місяці, в період з жовтня по листопад 2013 року, ціни пропозицій на будинки в економ-сегменті знизилися на 5-8%.

При цьому, за словами операторів ринку, багато продавців в цьому сегменті почали набагато більш охоче погоджуватися на торг. Наприклад, при покупці будинку вартістю близько 50 тис. дол. покупець може заощадити до 10% повної вартості.

У бізнес-сегменті зниження цін за осінні місяці сягнула 8-10%. Причина тому - значне зниження попиту на таку нерухомість, особливо на будинки в діапазоні 120-150 тис. дол. Так, у порівнянні з літом 2013 року зниження попиту склало 55-60%.

Падіння цін на приміську нерухомість у другій половині осені в першу чергу обумовлено закінченням сезону високого попиту на таке житло, який тривав з кінця серпня до початку жовтня.

Ще одним чинником для такого зниження вартості є занадто велика кількість пропозицій про продаж будинків у цьому сегменті. У 2012-2013 роках в Києві було виставлено на продаж рекордна за 10 років кількість приміських будинків.

В останній раз подібна ситуація спостерігалася в 1999-2002 роках, коли будинок можна було купити дешевше, ніж його побудувати.

 
Коментарі (0)