ГоловнаНовини ЖКГТранспортПриміське сполучення з Кримом пішло під скорочення

Приміське сполучення з Кримом пішло під скорочення

Кримська дирекція залізничних перевезень в односторонньому порядку скоротила обсяги руху у приміському сполученні. Від такого рішення постраждали мешканці селищ навколо ст. Новоолексіївка та Солоне Озеро.

Кримська дирекція залізничних перевезень (невизнаної Кримської залізниці) відмінила або скоротила маршрути курсування низки приміських поїздів, які обслуговуються складами Сімферопольського моторвагонного депо. Внаслідок прийняття цих рішень приміське залізничне сполучення з материкової частини України змушене перериватися по ст. Новоолексіївка, з Кримського півострова – по ст. Солоне Озеро, - зазначають у прес-службі «Укрзалізниці».

Зокрема, відмінено парі приміських поїздів сполученням Мелітополь-Новоолексіївка-Мелітополь. Трьом парам приміських поїздів сполученням Сімферополь-Новоолексіївка-Сімферополь скорочено  маршрути до\зі ст.  Солоне Озеро, ще двом парам - до\зі ст. Джанкой. Парі приміських поїздів маршрут Джанкой-Вадим-Джанкой змінено на маршрут Джанкой-Армянськ-Джанкой.

«Щоб частково виправити ситуацію, Придніпровська залізниця з 1 квітня призначила курсування двох щоденних приміських поїздів №6915 Запоріжжя-2-Сиваш та №6914 Сиваш-Новоолексіївка, а з 2 квітня – ще двох (№6913 Новоолексіївка-Сиваш та 6916 Сиваш-Запоріжжя-2) зі збереженням  зупинок на всіх зупиночних пунктах  ділянки Меліпотополь-Сиваш» - наголошується у повідомленні.

Окрім того додається, що для забезпечення приміського сполучення на ділянці Новоолексіївка-Джанкой Придніпровська залізниця звернулася до керівництва Кримської дирекції з пропозицією призначити: по парі приміських поїздів на ділянці Мелітополь-Джанкой (составами Запорізького моторвагонного депо) та Джанкой-Новоолексіївка (составами Сімферопольського моторвагонного депо) зі збереженням усіх зупинок;  або дві пари приміських поїздів на шляху прямування до ст. Солоне Озеро (составами Запорізького моторвагонного депо) зі збереженням усіх зупинок та забезпеченням пересадки пасажирів по ст. Солоне Озеро в обох напрямках.

«Однак ця пропозиція кримською стороною була відхилена» - констатують в «Укрзалізниці».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європа заборонила своїм авіакомпаніям здійснювати рейси до анексованого Криму. Раніше скасувала свої рейси до Криму і МАУ.

 
Коментарі (0)