ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПриватизовані будинки ремонтуватимуть за державні кошти

Приватизовані будинки ремонтуватимуть за державні кошти

Мінрегіон розробляє законопроект про перший капітальний ремонт після приватизації будинків ОСББ, який буде здійснюватися за державні кошти.

За словами першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександра Аліпова, міністерство розробляє законопроект про перший капітальний ремонт після приватизації будинків ОСББ, який буде здійснюватися за державні кошти. Про це він розповів під час прес-конференції в УНН.

«Звісно, держава має виділити ресурси для того, щоб підтримати ті будинки, де давно не робилося капітального ремонту. Тому Мінрегіон розробляє проект закону про перший капітальний ремонт після приватизації. Тобто ми хочемо, щоб на законній підставі, якщо ви утворили ОСББ, приватизували будинок, то відповідно до закону вам зобов’язані надати ці ресурси (державні кошти на капремонт – Ред.)», – сказав О.Аліпов.

За його словами, обсяг передбачених ресурсів має бути досить значний і в середньому на один будинок повинен становити близько 200-300 тис. грн.

Він також зазначив, що державний і місцеві бюджети будуть переглядатися в бік збільшення видатків за цими статтями.

 
Коментарі (0)