ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоПриватні інвестори ігнорують проект мосту між Кримом і РФ

Приватні інвестори ігнорують проект мосту між Кримом і РФ

Неокупність проекту відштовхує приватних інвесторів від реалізації будівництва моста через Керченську протоку. Щоб привернути вкладників, необхідно зробити проїзд по мосту платним, а це вже буде політичним рішенням.

Приватні інвестори не приймають участі у будівництві мосту через Керченську протоку, який би поєднав анексований Крим з Росією, так як прибутковість проекту забезпечити неможливо. Про це на нараді з питання розвитку Криму заявив Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак, повідомляє прес-служба російського уряду. 

«Для того, щоб був приватний інвестор, необхідна прибутковість від цієї споруди. Що це означає? Що необхідно зробити платний проїзд. Це політичне рішення. Для того щоб зробити тут платний проїзд, потрібно, виходячи з загальних принципів, які діють стосовно транспортної системи Російської Федерації, щоб був альтернативний безкоштовний проїзд по території Російської Федерації. Такого альтернативного безкоштовного проїзду, крім платної переправи, яка сьогодні функціонує, не існує», - заявив пан Козак.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», широко розтиражовані в російських ЗМІ повідомлення про нібито участь у фінансуванні проекту мосту між Росією та Кримом з боку державної компанії China International Fund Ltd (CIF) і будівництві - державної China Railway Construction Corporation (CRCC) не відповідають дійсності. 21 травня Китай відмовився будувати міст з Росії в Крим.
 
Коментарі (0)