ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГПроцес передачі землі ОТГ завершиться вже в грудні

Процес передачі землі ОТГ завершиться вже в грудні

Уряд планує завершити процес передачі землі ОТГ поза межами населених пунктів до кінця року.

 

Кабінет міністрів України планує завершити процес передачі об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) землі поза межами населених пунктів у грудні 2018 року.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк під час онлайн-конференції на його сторінці у Facebook, йдеться в повідомленні УНН.

“Ми повністю вкладаємось в графік, навіть з невеликим випередженням і плануємо завершити цей процес в грудні поточного року”, — сказав він.

Мартинюк також розповів, що по третині, а це близько 200 ОТГ, технічна робота вже виконана, і на початку червня відбудеться підписання актів прийому-передачі землі від держави до громад.

Як повідомлялося раніше, у лютому 2018 року практично всі створені в Україні об’єднані територіальні громади розпочали процес отримання земель у власність.

31 січня 2018 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про передачу об’єднаним територіальним громадам у комунальну власність землі.

Нагадаємо, у вересні минулого року Кабінет міністрів України схвалив законопроект щодо передачі в управління об’єднаним територіальним громадам землі, яка перебуває за межами населених пунктів.

Відзначимо, що проектом закону також визначено перелік земель державної власності, які не можуть передаватися у комунальну власність.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ презентувало проект закону щодо розширення повноважень об’єднаних громад у галузі земельних відносин, який, зокрема, наділяє повноваженнями ОТГ щодо продаж громадянам та юридичним особам земельних ділянок державної та комунальної власності.

 
Коментарі (0)