ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПрофільний комітет Європарламенту в четвер розгляне безвиз для українців

Профільний комітет Європарламенту в четвер розгляне безвиз для українців

Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ 9 березня розгляне включення України до переліку країн, що не потребують візи.
Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ 9 березня розгляне включення України до переліку країн, що не потребують візи. Про це йдеться в розкладі засідань комітетів Європарламенту, повідомляє 112.ua.
 
Згідно йому, 9 березня відбудеться зустріч комітету Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.
 
Згідно з повідомленням, у цей день відбудеться голосування щодо включення України до списку країн, громадяни яких звільняються від вимог отримання візи. Доповідачем буде Марія Габріель, голосування відбудеться за текстом, який був узгоджений в ході міжвідомчих переговорів.
 
Нагадаємо, 28 лютого Європарламент і Рада ЄС погодили безвізовий режим для українців. Посли при ЄС 2 березня 2017 року від імені Ради підтвердили неформальну угоду про лібералізацію візового режиму для українців. 
 
Тепер домовленість повинен підтвердити профільний комітет Європарламенту 9 березня, слідом за ним – ЕП на пленарній сесії, яка відбудеться орієнтовно 3-4 квітня. Остаточне затвердження безвізового режиму для громадян України має відбутися на засіданні Ради ЄС у закордонних справах 11 травня.
 
Коментарі (0)