ГоловнаНовини ЖКГПодіїПрограма святкування в столиці дня Незалежності України

Програма святкування в столиці дня Незалежності України

У столиці до 26-ї річниці Незалежності України запланована ціла низка мистецьких і спортивно-розважальних подій, серед яких: забіг у вишиванках, вітрильна регата, етнічний ярмарок, виставки сучасного озброєння та військової техніки і багато іншого.
У столиці до 26-ї річниці Незалежності України запланована ціла низка мистецьких і спортивно-розважальних подій, серед яких: забіг у вишиванках, вітрильна регата, етнічний ярмарок, виставки сучасного озброєння та військової техніки і багато іншого. 
 
Так, із 22 серпня на вул. Хрещатик (від вул. Інститутської до Європейської площі) буде відкрита виставка сучасного озброєння та військової техніки, присвячена 26-й річниці Незалежності України, та виставка історичної техніки, присвячена 100-річчю Армії УНР (Європейська площа, фасадна частина «Українського дому»).
Ще однією видовищною подією цих днів стане регата з вітрильного спорту. І вже традиційно до Дня Незалежності кияни та гості міста здійснять забіг у вишиванках на Русанівській набережній.
 
Із 23 до 25 серпня в столиці проходитимуть мистецькі фестивалі. А в музеї Івана Гончара на ярмарку народного мистецтва можна буде оглянути та придбати гончарні вироби, вишивані речі, взуття, а також поспілкуватися з народними майстрами та відвідати різноманітні майстер-класи.
 
24 серпня з 13:00 до 17:00 на Літній естраді Міського саду («Мушля») в Центральному парку культури і відпочинку відбудеться головна культурно-мистецька акція «Мати Україно, ти одна у нас» за участю творчих колективів етнічних громад Києва. Там же з 18:00 розпочнеться великий звітний концерт муніципальних творчих колективів. Така мистецька акція вже стала традиційною і відбуватиметься й у інших парках міста – Гідропарк, ім. М. Рильського, «Партизанська слава», «Перемога».
 
Також у День Незалежності на Поштовій площі відбудеться фестиваль «Кримський дім об’єднує серця», під час якого виступатимуть кримськотатарські артисти. Працюватимуть майстер-класи для дітей і дорослих, інтерактиви, зона фуд-корту національної татарської кухні, фотовиставка, експозиція дитячих малюнків, тематичні інсталяції та фотозони, присвячені Криму і татарському народу.

Святкові заходи відбуватимуться і на лівому березі Дніпра. Зокрема, 26 серпня з 17:00 до 21:00 у парку «Перемога» виступатимуть професійні естрадні та оперні виконавці, студенти циркової та музичної академій, хореографічні колективи районів столиці.  

 
Коментарі (0)