ГоловнаВідеорепортажЗаконодавствоПрограми «доступного» житла зазнають змін

Програми «доступного» житла зазнають змін

Нардепам пропонують встановити реальні відсоткові ставки на кредити по державній житловій програмі 70% на 30%. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

Нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №4081 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

Згідно з пояснювальною запискою, документ направлений на вирішення питання низки проблемних питань щодо реалізації державної житлової програми 70% на 30%.

Зокрема, у законопроектом пропонується визначити, що крім загального розміру державної підтримки - 30% від вартості житла, що придбається, передбачає змінність розміру державної підтримки в залежності від категорії громадян, які мають право на отримання такої підтримки.

«Також, однією з проблем, на розв’язання якої спрямований проект акту, є встановлення реальних відсоткових ставок за користування пільговими відсотковими кредитами на придбання житла, що надаються виконавцем державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла», - йдеться в пояснювальній записці.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон попросив Раду підтримати зміни до бюджету на 2016 рік в питанні відновлення фінансування однієї з житлових програм. У відомстві наголошують, що за кілька років «втратили темпи», відмінивши фінансування програми.

 
Коментарі (0)