ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняПрограму енергоефективності для громад на межі з тимчасово окупованими територіями продовжено

Програму енергоефективності для громад на межі з тимчасово окупованими територіями продовжено

Кабмін продовжив програму енергоефективності для громад на кордоні з окупованими територіями та вніс до неї Херсонську область
Кабінет Міністрів України продовжив соціальну благодійну програму з відновлення добробуту мешканців і розвитку територіальних громад, які межують із тимчасово окупованими територіями України на 2022 рік. Також вона буде вперше поширена на Херсонську область, про це повідомила пресслужба Кабміну.
 
Упродовж 2022 року триватиме впровадження новітніх енергоефективних технологій на об’єктах соціальної інфраструктури та в сервісних зонах контрольних пунктів в’їзду-виїзду. Це дозволить частково забезпечити громади джерелом автономного електроживлення та зменшити їх енергозалежність, сприятиме створенню нових робочих місць, створить умови для відновлення добробуту мешканців і розвитку територіальних громад.
 
Цей проєкт, зокрема, передбачає:
  • встановлення малих сонячних електростанцій на дахах будинків та споруд;
  • облаштування на базі фотоелектричних модулів освітлення пішохідних переходів та місць загального користування;
  • забезпечення електричними транспортними засобами для перевезення пасажирів.
Крім того, Кабінет Міністрів розширив географію проекту. Тепер, окрім підконтрольних територій Донеччини та Луганщини, програма діятиме і у Херсонській області, яка межує з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим.
 

Нагадаємо, у 2021 році для реалізації соціальної благодійної програми було визначено 64 об’єкти, з яких 32 об’єкти розташовані у Луганській та 32 у Донецькій областях. Серед них 8 дитячих садків, 19 закладів освіти, 6 лікарських закладів, 12 об`єктів соціально-культурного призначення, 19 об’єктів інфраструктури. 

 
Коментарі (0)