ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоПроїзд по мосту через Керченську протоку може стати платним

Проїзд по мосту через Керченську протоку може стати платним

У Росії шукають джерела фінансування будівництва мосту через Керченську протоку. Державних грошей на масштабний проект не вистачає, а приватні інвестори ігнорують його через неокупність. Тому в РФ можуть встановити плату за проїзд по мосту.

Гроші з Фонду національного добробуту (ФНД) можуть бути задіяні в будівництві моста через Керченську протоку лише за умови окупності проекту. Саме тому в Росії розглядають варіант встановлення плати за проїзд по мосту. Таку думку висловив Міністр фінансів РФ Антон Силуанов в інтерв'ю телеканалу «Росія 24».

«Можуть бути використані засоби ФНД? Можуть, за умови, що цей проект буде мати якийсь фінансовий потік, тобто, якщо міст буде платним. Проїзд по мосту для вантажного транспорту, великовантажного транспорту цілком може бути платним, може бути платним і для звичайних автомобілів. Якщо ціна буде прийнятною для поїздок, то чому б і ні?», - сказав пан Силуанов. 

За словами Міністра, приблизно 40% вартості реалізації проекту зможе профінансувати ФНБ.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак виключив варіант встановлення плати за проїзд по мосту. За його словами, таке рішення має політичний характер.
 
Коментарі (0)