ГоловнаВибір редакціїБудівництвоПрокуратура столиці відвойовує троєщинські недобудови

Прокуратура столиці відвойовує троєщинські недобудови

Прокуратура вимагає повернути у комунальну власність недобудовану школу на Троєщині.

Прокуратура Деснянського району Києва заявила до Господарського суду позов про повернення у комунальну власність недобудованої школи на Троєщині. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Деснянською РДА у 2007 році було укладено з ТОВ «Українська будівельна компанія «Укрсоцбуд» договір інвестування завершення будівництва школи на вул. Драйзера, 40, що у житловому масиві Вигурівщина-Троєщина.

У подальшому товариством на підставі рішення Господарського суду м. Києва оформлено право власності на об'єкт незавершеного будівництва та продано його ТОВ «Глобал Строй – 3».

Прокурорською перевіркою встановлено, що за апеляційною скаргою Деснянської РДА рішення Господарського суду скасовано та апеляційною інстанцією постановлено нове рішення, яким відмовлено у задоволенні позову ТОВ «Українська будівельна компанія «Укрсоцбуд» про визнання права власності на об'єкт незавершеного будівництва.

Як з'ясувалося, товариством умови інвестиційного договору не виконано, школу не добудовано та в експлуатацію не введено. Натомість, за договором інвестування право власності на частину об'єкту інвестування у товариства може виникнути лише після введення її в експлуатацію. Крім цього, Київрадою рішення про відчуження комунального майна не приймалося.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)