ГоловнаНовини ЖКГПолітикаПроти «Енергомережі» можуть порушити справу про банкрутство

Проти «Енергомережі» можуть порушити справу про банкрутство

Проти ПАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» може бути порушено справу про банкрутство. Відповідне питання буде розглядатися Господарським судом Києва 7 червня.

Проти ПАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» може бути порушено справу про банкрутство. Відповідне  питання буде розглядатися Господарським судом Києва 7 червня. 

Автором заяви про порушення справи про банкрутство виявилося  ПАТ «Одеська ТЕЦ», якому відповідач заборгував 28 млн грн. 

Про це йдеться у повідомленні ZIK з посиланням на «Економічну правду».

Дана сума була перерахована станцією в якості передоплати за газ, який «Енергомережа» зобов’язалася поставити ТЕЦ в рамках підписаного між ними договору №97 від 2 березня 2016 року.

Загальний бюджет цього контракту – 99,99 млн грн, в рахунок яких «Енергомережа» повинна була протягом 2016 року поставити станції 13,5 млн кубометрів (7380 грн/1 тис. кубів).

«Енергомережа» здобула популярність на ринку у 2014 році, коли проводила агресивну дисконтну скупку кредиторських зобов’язань промислових підприємств перед місцевими енергодистрибуційними компаніями. За півтора року роботи «Енергомережа» вивела з «Запоріжжя-», «Харків-» і «Черкасиобленерго» до 2 млрд грн.

Формальним власником ПАТ «Холдингова компанія »Енергомережа» числиться київський бізнесмен Дмитро Крючков. Його кураторами вважаються власники ФК «Динамо» (Київ) Григорій та Ігор Суркіси.

Нагадаємо, Крючков, що знаходиться в розшуку Інтерполу, заявив про плани компанії «Енергомережа» брати участь в приватизації державного ПАТ «Центренерго». 

 

 
Коментарі (0)