ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГ«Провалене» субсидіювання рятують за рахунок малозабезпечених

«Провалене» субсидіювання рятують за рахунок малозабезпечених

Малозабезпеченим громадянам будуть відшкодовувати оплату за «комуналку» органи місцевого самоврядування. В свою чергу центральна влада вкрай не задоволена обсягами виконаної роботи з оформлення субсидій.

Органи місцевого самоврядування повинні відшкодувати малозабезпеченим громадянам кошти, витрачені на оплату за надані житлово-комунальні послуги, навіть, якщо людина не встигла оформити субсидію. Про це вчора під час засідання уряду заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

«Щодо людей, які не встигли оформити субсидії, але потребують допомоги держави, органи місцевого самоврядування мають приймати рішення і відшкодовувати суму коштів, яку люди витратили з початку підвищення цін і тарифів, але не встигли оформити відповідну субсидію», - наголосив Прем’єр.

Тож, чиновник доручив Міністру соціальної політики Павлу Розенко доручити комісіям органів місцевого самоврядування в окремих випадках, коли громадянин не має змоги вчасно оформити субсидію, приймати рішення щодо компенсації найбільш малозабезпеченим громадянам сум коштів, які вони заплатили за житлово-комунальні послуги навіть у тому випадку, якщо людина невчасно оформила субсидію.

Крім цього, Глава уряду наголосив, що протягом наступного місяця, громадянам буде повторно розіслано заяви та декларації для отримання субсидії на ЖКП та роз’яснювальний лист щодо правильності оформлення.

«Люди ще раз отримають заяву. Щоб ті, які не змогли звернутися, звернулися, і держава надала допомогу малозабезпеченим громадянам країни», - заявив пан Яценюк.

Однак, Прем’єр-міністр наголосив на відверто «заваленій» роботі щодо оформлення субсидій. Чиновник заявив, що більше половини громадян не отримали державної компенсації на ЖКП: «більше половини громадян не отримали там належні субсидії, зате вони отримують платіжки. І їм по цих платіжках не буде чим платити, тому що місцева влада не виконала свою функцію».

Читайте також: Пільговикам будуть надавати субсидії по-новому

Відтак, пан Яценюк запропонував встановити персональну відповідальність голів обласних державних адміністрацій, на території чиїх регіонів не виконано план, в переважній більшості це стосується голів ОДА східного та південного регіонів.

«У тому числі буде обговорюватися питання оформлення субсидій і конкретної роботи кожного глави адміністрації на благо громадян країни і відповідальності за таку роботу», - резюмував Прем’єр.

Нагадаємо, у Міністерстві соціальної політики назвали області з найгіршими показниками щодо надання субсидій на житлово-комунальні послуги. У кількох областях робота з надання державних компенсацій на «комуналку» виконана лише на половину. Це Одеська область – 43%, Харківська область – 48%, Чернівці – 53%, Закарпаття – 54%, Луганськ – 35%, також є проблеми і в Донецькій області.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
31 Липня 2015 p. 19:25
Українська влада започатковує порівняно новий вид шахраювання, який я би назвав "сім п"ятниць на тиждень". Наприклад, із-за того, що можновладці нібито ніяк не можуть визначитись із порядком надання субсидій, переважна більшість соціально незахищених українців фактично їх позбавлена.
Коля Пухов
11 Серпня 2015 p. 13:28
Багато українців взагалі не мають ні пенсії, ні зарплати , звільнені з роботи ще режимом Януковича у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ, живуть по декілька років випадковими підробітками та за рахунок допомоги від інших членів сім"ї. Тобто , держава позбавила їх засобів існування, і немає їм ні пільг, ні субсидій від держави.