ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняПішохідні переходи у Харкові спустять під землю

Пішохідні переходи у Харкові спустять під землю

Для забезпечення безпеки пішоходів та ліквідації пробок наземного транспорту у Харкові ініціюють будівництво підземних пішохідних переходів.

Будівництво підземних пішохідних переходів біля ст. м. «Героїв Праці» розпочнеться через місяць, - інформує прес-служба Харківської міської ради.

За словами директора Департаменту транспорту Сергія Дульфана, будівництво необхідне для забезпечення безпеки пішоходів, які переходять через перехрестя вулиць Героїв Праці та Академіка Павлова, та ліквідації пробок наземного транспорту.

«Цей вузол є одним з найбільш проблемних. На одній із сторін перехрестя розташовані два великих торгових центру - «Дафі» і «Караван», а також великий ринок, тому рух там дуже інтенсивний. На перехресті вже був поставлений світлофор, але з'явилася необхідність у додаткових змінах», - повідомив Сергій Дульфан.

Також чиновник пояснив, що цей проект комплексний і його реалізація буде проходити в три етапи: будівництво підземних пішохідних переходів, які згодом інтегруються в станцію метро «Героїв Праці», будівництво нового трамвайного переїзду за польською технологією, для того щоб знизити швидкість транспорту по шляхах, і комплексна зміна організації дорожнього руху на цьому перехресті (заміна технічних засобів регулювання, нова зупинка, дорожні знаки тощо).

Першими почнуть будувати підземні переходи, після чого займуться облаштуванням трамвайних шляхів.

«Зараз ведуться проектні розробки, які займуть від 20 до 30 днів, після чого почнеться саме будівництво, на яке знадобиться 60-70 днів. У цей час наземна проїжджа частина буде повністю перекрита», - повідомив Сергій Дульфан.

 
Коментарі (0)