ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПівмільярдний борг київських комунальників вирішили перевірити

Півмільярдний борг київських комунальників вирішили перевірити

Для перевірки боргів столичного метро у Києві створили спеціальну комісію. Зазначається, що сума боргу складає майже півмільярда, втім раніше, питання виплати заборгованості не підіймалося.

Заборгованість КП «Київський метрополітен» в розмірі 447,8 млн грн, яка виникла перед ТОВ «Укррослізинг»  перевірить тимчасова контрольна комісія (ТКК), яка була створена сьогодні за рішенням Київської міської ради, передає прес-служба відомства.

До складу ТКК увійшло 13 депутатів Київради. Працювати комісія буде протягом трьох місяців.

«Причиною (створення ТКК, - ред.) стало звернення КП «Київський метрополітен» до постійно комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку щодо виплати коштів в розмірі 447,8 млн. грн. для погашення в 2016 році заборгованості за договором з ТОВ «Укррослізинг» (поставка 100 вагонів в 2009 році). Відсоткова ставка складає 27% у доларах США», - зазначають в Київраді.

Зокрема, зазначається, що перевірка виникнення заборгованості дасть змогу напрацювати висновки та пропозиції щодо врегулювання проблемних питань та максимально ефективно використати ресурси бюджету міста, оскільки, як наголосили в Київраді, не зрозуміло, чому питання виплати заборгованості не піднімалося раніше і чи дійсно часткова виплата по лізинговому договору змусить компанію змінити умови контракту.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, КП «Житомирводоканал» отримав від держави зайвих 5,4 млн грн. Субвенції з держбюджету були виділені для погашення заборгованості з різниці в тарифах. Про порушення посадовців вже повідомлено Прокуратуру області.

 
Коментарі (0)