ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Північний потік-2» позбавить Україну і Європу мільярдних прибутків

«Північний потік-2» позбавить Україну і Європу мільярдних прибутків

«Північний потік-2» зруйнує українську ГТС. Окрім того позбавити Україну, Словаччину і Польщу мільярдних доходів від транзиту газу.

Будівництво газопроводу «Північний потік-2», яке «Газпром» має намір реалізувати з низкою європейських компаній, позбавить Україну, Словаччину і Польщу мільярдів доларів прибутку від транзиту російського газу до Європейського Союзу. Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час звіту уряду у Верховній Раді.

«Що означає будівництво «Північного потоку» для України і Європи в цілому? Російська мета полягає в наступному: здати на металобрухт українську газотранспортну систему, обійти Україну, позбавити Україну, Словаччину і Польщу мільярдних доходів від транзиту газу і фактично створити ще одну монополію на енергетичному ринку Європейського Союзу», - заявив Прем’єр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Нафтогазі» стверджують, що газопровід «Північний потік-2» знищить український маршрут транспортування природного газу в Європу. Його будівництвом, ЄС принесе в жертву українські транспортні потужності.

 
Коментарі (0)