ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРаді пропонують повернути пільговий проїзд малозабезпеченим

Раді пропонують повернути пільговий проїзд малозабезпеченим

Парламентарям пропонують повернути право пільгового проїзду для окремих категорій мало захищених громадян. Відповідний законопроект зареєстровано у стінах Верховної Ради.

В Верховні Раді вчора зареєстрували законопроект №3527 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII для окремих категорій малозахищених верств населення було ліквідоване право пільгового (безплатного) проїзду у сільській місцевості та на приміських маршрутах.

Зокрема, документом пропонується повернути право пільгового проїзду для таких категорій громадян, як ветерани праці, учасники та діти війни.

З цією метою, законопроект передбачає внесення доповнень до законів «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» та «Про соціальний захист дітей війни» нормою щодо безплатного проїзду всіма видами міського пасажирського транспорту (за винятком таксі), автомобільним транспортом загального користування (за винятком таксі) в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів в межах області за місцем проживання.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  Міністерство соціальної політики та Міністерство інфраструктури заявляють, що технічно готові до монетизації пільг на проїзд в транспорті з 1 січня наступного року. Мінсоцполітики заявляло, що має всі необхідні дані для надання адресної грошової допомоги громадянам, які мають право на пільговий проїзд.

 
Коментарі (0)