ГоловнаНовини ЖКГПолітикаРада ЄС схвалила угоду з Європарламентом про новий пакет макрофінансової допомоги Україні

Рада ЄС схвалила угоду з Європарламентом про новий пакет макрофінансової допомоги Україні

Посли країн Євросоюзу від імені Ради ЄС схвалили угоду з Європейським Парламентом про новий пакет макрофінансової допомоги Україні.
Вчора, 29 травня, посли країн Євросоюзу від імені Ради ЄС схвалили угоду з Європейським Парламентом про новий пакет макрофінансової допомоги Україні.
 
Додатковий 1 млрд євро у вигляді позики має покрити фінансові потреби України протягом двох з половиною років. Позики будуть підтримувати стабілізацію економіки та програму структурних реформ, доповнюючи ресурси, надані МВФ та іншими донорами, йдеться в заяві.
 
МВФ визначив дефіцит фінансування в розмірі 4,5 млрд дол. США на 2018 і 2019 роки, перейшовши за рамки фінансування, виділеного до теперішнього часу міжнародною спільнотою.
 
Подальші виплати будуть обумовлені тим, що Україна поважатиме демократичні механізми та верховенство права та гарантує повагу до прав людини. Вони підлягатимуть економічній політиці та фінансовим умовам, зосереджуючи увагу на структурних реформах та надійних державних фінансах, включаючи терміни їх виконання. Умови будуть закладені в меморандумі про взаєморозуміння між Україною та Комісією.
 
Єврокомісія буде відповідати за виплату макроекономічної допомоги. Комісія та Європейська служба зовнішньої дії контролюватимуть виконання умов.
 

Європарламент, Рада ЄС та Єврокомісія зробили спільну заяву "в світлі невиконаних умов та скасування третього траншу попередньої програми. 

 
Коментарі (0)