ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняРічкам Алушти загрожують... приватні асенізатори

Річкам Алушти загрожують... приватні асенізатори

Тепер під підозрою опинилися асенізаторські машини приватних підприємств, послугами яких можуть користуватися алуштинці

Комісія з контролю санітарного стану річок в Алушті під час засідання 10 травня зазначила, що забруднення води знаходиться на середньому рівні, причому Улу-Узень трохи чистіша, ніж Демерджі. Аналіз показав, що вода в річках перед містом набагато краща, ніж в межах Алушти. Це говорить про те, що скиди нечистот городянами тривають.

За останній час співробітники водоканалу виявили і забетонували в приватному секторі близько десятка труб, по яких фекалії зливалися не в централізовану каналізацію. Однак тепер під підозрою опинилися асенізаторські машини приватних підприємств, послугами яких можуть користуватися алуштинці.

За словами головного інженера водоканалу Олексія Зонова, договорів з водоканалізаційним підприємством на утилізацію нечистот ніхто не укладав. І спецтехніка водоканалу в цих цілях зараз не затребувана. Цілком імовірно, що фекалії зливаються саме в річки, причому цілими машинами. Тому на комісії було вирішено через ДАІ встановити кількість і маршрути приватної ассенізаторской техніки, і в кінцевому підсумку змусити її власників укласти договори з водоканалом про утилізацію нечистот.

Нагадаємо, комісія з контролю санітарного стану річок Алушти розпочала свою роботу в квітні нинішнього року. Її головна мета – ліквідувати несанкціоноване скидання нечистот у річки Улу-Узень і Демерджі.

Джерело - «Твоя газета»

 
Коментарі (0)