ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРеформа ЖКГ має забезпечити беззбиткову роботу комунальних підприємств

Реформа ЖКГ має забезпечити беззбиткову роботу комунальних підприємств

Беззбиткове функціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства – одне з основних завдань реформи ЖКГ. Для покращення фінансово-економічного стану підприємств збільшено видатки субвенції на відшкодування різниці в тарифах.

Основне завдання реформи житлово-комунального господарства – забезпечити беззбитковість функціонування водопровідно-каналізаційних підприємств. Про це заявила заступник директора Департаменту економіки систем життєзабезпечення Наталія Кравченко, передає прес-служба Мінрегіону.

«Для покращення фінансово-економічного стану підприємств галузі, у тому числі і підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, на 2015 рік збільшено видатки субвенції на відшкодування різниці в тарифах на 2,7 млрд грн. Відповідні зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» були внесені 17 вересня», - зазначила пані Кравченко.

Зазначається, у цьому році передбачено всього 5,6 млрд грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінрегіоні розроблено ряд нормативних актів, метою яких є врегулювання законодавства у сфері питного водопостачання та водовідведення, а також захист навколишнього середовища від негативного впливу скидів стічних вод.

 
Коментарі (0)