ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРегіонам обіцяють розвиток за рахунок Держбюджету

Регіонам обіцяють розвиток за рахунок Держбюджету

Мінрегіон повідомив про збільшення бюджетних видатків на проекти розвитку регіонів, децентралізацію та підтримку об’єднаних громад. У відомстві запевняють, що також зростуть і місцеві бюджети.

На підтримку регіонального розвитку, проведення децентралізації та підтримку об’єднаних громад у наступному році буде збільшення фінансування з Держбюджету. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій зубко, передає прес-служба відомства.

«В Державному фонді регіонального розвитку на 2016 рік передбачено 3 млрд. грн.., а також додатково на соціально-економічний розвиток регіонів виділено 1,940 млрд. грн.. Разом це складає 4,94 млрд. грн.., що більше ніж сума, яка передбачалась раніше 4,64 млрд. грн. Та головне - субвенція на підтримку інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад – 1 млрд. грн.», - повідомив він.

За словами посадовця, у держбюджеті закладено кошти для 159 об’єднаних територіальних громад. Зокрема, передбачено 284,9 млн. грн. на базову дотацію, 1,6 млрд. грн. – на освітню та 844 млн. грн. – на медичну субвенції.

«Важливо, що база оподаткування для наповнення місцевих бюджетів залишилась не змінною з моменту початку бюджетної децентралізації – податок з доходів фізичних осіб, єдиний податок, акцизний збір, податок на нерухомість, податок на землю тощо. Всі податки, збори які залишались на місцях, не змінились так як і на початку проведення реформи децентралізації у 2015 році», - підкреслив Геннадій Зубко.

Поміж тим, пан Міністр наголосив, що у наступному році очікується збільшення місцевих бюджетів. Додатковим джерелом підтримки розвитку регіонів, зауважив чиновник, також  є державні капітальні видатки для областей, які передбачені в сумі 940 млн. грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європейський інвестиційний банк виділить 200 млн грн на відновлення комунальної інфраструктури у східних областях України. Завершити проекти по відбудові планують до кінця 2017 року.

 
Коментарі (0)