ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРеконструкція колектора у Вінниці забере мільйони

Реконструкція колектора у Вінниці забере мільйони

У Вінниці впродовж наступного року планують реконструювати один з напірних каналізаційних колекторів. Реконструкція обійдеться у майже 4 млн грн.

КП «Вінницяоблводоканал» уклало угоду з ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» на реконструкцію напірного каналізаційного колектору в м. Вінниці. Вартість угоди складає 3,77 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Зауважимо, йдеться про реконструкцію колектору від КНС №1А по вул. Г. Успенського до ОСК (ділянка до дюкерного переходу) - 515 погонних метрів. Договір підписано до кінця 2015 року.

Примітно, у 2008 році вже проводився схожий тендер і роботи оцінили у 2,24 млн грн. Підрядником стало ВКП «Спецстрой».

За даними місцевих ЗМІ, на насосній станції 1А на Гл. Успенського є два колектори, один збудований у 1982 році, а другий, що не перебуває в експлуатації, – у 1954. Останній є найстарішою каналізаційною трубою у Вінниці. Її частково замінюють з 2004 року. Якщо на працюючому колекторі станеться хоч найменша аварія, всі стічні водиаварійним викидом підуть у Південний Буг.

Раніше «Україна Комунальна» повідомляла, що у будівництво каналізації на Львівщині вкладуть понад 10 млн грн. Усе, щоб вберегти від забруднення нечистотами річку Верещицю.

 
Коментарі (0)