ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняРеконструкція львівської каналізації завершується

Реконструкція львівської каналізації завершується

Львів поступово каналізується. Наразі завершуються відповідні роботи на частині вул. Р. Купчинського. Повністю каналізування цієї вулиці планують завершити наступного року.

Реконструкція аварійних каналізаційних мереж у Львові знаходиться на завершальному етапі, зокрема мова про каналізаційні мережі на частині вул. Р. Купчинського. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Варто зазаначити, у бюджеті розвитку цього року на відповідні роботи виділили 415 тис. грн.

«Більше 5% міста не каналізовано. Цю проблему треба поступово вирішувати. Сьогодні ми дивимося на роботи, які завершуються. Це прокладання колектора, довжина якого – 145 метрів. Ми на це виділяємо з міського бюджету 415 тис грн. Це є перший етап. В наступному році планується другий етап – це ще 150 метрів. Це приведе до того, що мешканці цих вулиць зможуть користуватися цим колектором. Звичайно, комфорт проживання збільшиться на порядок.

Мені приємно, що тут злагоджено відбуваються роботи. І що найголовніше, є тісна співпраця з мешканцями. Є домовленість: місто прокладає колектор, а мешканці вже доєднання роблять самостійно. Звичайно, що вони би такої суми не потягнули, тому ми в бюджеті цю суму передбачали і наступного року на других 150 метрів також будемо кошти передбачати», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.  

Роботи виконує ТзОВ «БК «Інстал Плюс». Проектом передбачено прокладання каналізаційного колектора діаметром 400 мм довжиною 145 метрів від початку вул. Купчинського до будинку №15 з підключенням до існуючого каналізаційного колектора.

«Робота тривала близько трьох тижнів. Глибини в середньому від 1,5 до 3 метрів. Ми поставили 6 колодців, 2 з них – перепадних. Проклали колектор, довжиною 145 метрів. Чекаємо, поки люди будуть виготовляли проекти та технічні умови, відповідно до яких будуть виконуватись підключення будинків», - розповів головний інженер ТзОВ «БК «Інстал Плюс» Ростислав Скоропад.

 
Коментарі (0)