ГоловнаВибір редакціїНадзвичайні подіїРеконструкція Поштової площі може спричинити зсув

Реконструкція Поштової площі може спричинити зсув

Для забивання паль на Поштовій площі було перекрито рух водостоків, які виводили воду зі схилів у Дніпро. Накопичення зайвої води призвело до сповзання грунтів і підтоплення станції метро «Поштова площа»

За словами голови постійної комісії Київської міської ради з питань культури і туризму Олександра Бригинця, на схилі під Володимирським узвозом виявлений зсув. Експерти переконані в тому, що зсув був викликаний будівельними роботами на Поштовій площі.

«Зсув – це серйозна проблема, яка може призвести до катастрофічних наслідків, особливо враховуючи місце його розташування. Цей зсув попереджає про ймовірні процеси сповзання грунтів по всьому схилу, які активізувалися в зв'язку з будівництвом. Навколо знаходиться безліч історичних будівель – Поштовий будиночок, Церква Різдва Христового, об'єкти транспортної інфраструктури – фунікулер, станція метро, ​​автобусна зупинка, а також готелі. Якщо зсув їх пошкодить, то відповідні руйнування можуть призвести і до людських жертв», - розповів пан Бригинець.

Голова комісії вважає, що це лише початок процесів і за умови опадів вони можуть істотно посилитися.

За словами Олександра Бригинця, він особисто звернувся до голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з вимогою ще раз повернутися до розгляду запропонованих проектів реконструкції Поштової площі та звернути увагу на альтернативні пропозиції щодо облаштування транспортної розв'язки, оскільки вони не передбачають такого істотного руйнування і фінансування, як реалізовуваний проект.

Джерело: Дзеркало тижня

 
Коментарі (0)